• وبلاگ : اس ام اس هاي مثبت!!!
  • يادداشت : عکس تقويم مهر 1388
  • نظرات : 7 خصوصي ، 21 عمومي
  • چراغ جادو

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     
    + عطا 

    شاکر نژاد : حالا ديگر نوبت ماست

    شاکر نژاد

    پاسخ‏هاي حامد شاکرنژاد به همه انتقادهايي که به او و شيوه قرائتش مي‏شود، خواندني است

    اشاره:

    فعالان قرآني کشور درباره حامد شاکرنژاد دو موضع کاملاً متفاوت دارند؛ گروهي مخالف سرسخت او هستند وعده‏اي موافق سينه چاک. کمتر کسي پيدا مي‏شود که درباره شيوه قرائت اين جوان خراساني بي‏تفاوت باشد. اصلاً ديگر نمي‏توان درباره او بي‏تفاوت بود چرا که مدت‏هاست نام شاکرنژاد به عنوان يک قاري برجسته ايراني مطرح شده وحتي بعضي قرائت‏هايش در خارج کشور هم سرو صداي زيادي به پا کرده است. او با همه قاريان جوان فرق دارد؛ از رنگ و لحن صدايش گرفته تا حرکت‏هاي دست و صورتش هنگام قرائت و حتي شالي که روي دوش مي‏اندازد.

    بايد بپذيريم که او بسيار جسورانه قرائت مي‏کند و از اينکه مخالفان درباره‏اش اظهارنظر کنند. باکي ندارد. شاکرنژاد 26 ساله، به تازگي در رشته مديريت بازرگاني فارغ‏التحصيل شده، اتفاقا مساله سربازي‏اش هم حل شده و حالا مي‏خواهد با خيال آسوده فعاليت‏هاي قرآني‏اش را پررنگ‏تر کند؛ البته مي‏داند که راه دشواري در پيش دارد.

    مجله وزين "آيه" (ضميمه قرآني همشهري جوان)که در مدت عمر کوتاه فعاليت خود، انصافا تحولي شايسته در فضاي جامعه قراني ايجاد کرده، درهشتمين شماره خود، گفتگويي جذاب و صميمي با اين جوان برومند مشهدي، انجام داده که به دليل طولاني بودن آن، ان شاء الله در دو نوبت تقديم حضورتان خواهد شد.

    من از همان روزهايي که با قرائت قرآن آشنا شدم، يک نکته را به هيچ‏وجه پسنديده نمي‏دانستم؛ اينکه قاريان ايراني فقط مصري‏ها را به عنوان قاريان صاحب سبک الگو قرار مي‏دهند

    - آقاي شاکرنژاد، بين فعالان قرآني کشور معروف شده که شما متفاوت قرائت مي‏کنيد. موافقيد براي آغاز از همين «تفاوت» بگوييد؟

    من از همان روزهايي که با قرائت قرآن آشنا شدم، يک نکته را به هيچ‏وجه پسنديده نمي‏دانستم؛ اينکه قاريان ايراني فقط مصري‏ها را به عنوان قاريان صاحب سبک الگو قرار مي‏دهند. اين مساله ضعف بزرگي براي جامعه قرآني کشور ما بوده و هست؛ به همين دليل تصميم گرفتم سبک جديدي را ارائه دهم که با سبک‏هاي رايج متفاوت باشد.

    - اما خيلي‏ها معتقدند که شما بسيار شبيه استاد شحات مي‏خوانيد و سبک تازه‏اي ارائه نداده‏ايد؛ حتي پسر شحات يک بار گفته بود که شما شبيه‏ترين قرائت به پدرش را داريد.

    بله، در يک گفت‏و‏گوي تلويزيوني، پسر استاد شحات گفت که من شبيه‏ترين قرائت را به ايشان دارم و من هم حرفي نزدم. دليلش اين بود که پدر ايشان تازه فوت کرده بود و ادب و احترام حکم مي‏کرد که من سخني در نفي اين موضوع نگويم اما حقيقت چيز ديگري است؛ هيچ شباهتي بين الحان قرائت من و استاد شحات‏انور وجود ندارد؛ بحث سبک و لحن است نه صوت. شايد رنگ صداي من با صوت استاد شحات يکي باشد اما مهم تفاوت الحان است که اگر کمي دقت کنيد، کاملاً اين تفاوت آشکار است. صوت هم که خدادادي است و ممکن است صداي چندين نفر شبيه هم باشد. اتفاقا يک روز استاد شحات خودشان به من گفتند که صداي توحتي از صداي پسرانم هم بيشتر به من شباهت دارد.

    شاکر نژاد

    - پس شما به طور کلي با تقليد در حوزه قرائت مشکل داريد؟

    تقليد فقط براي شروع خوب است. واقعا تا کي مي‏توانيم تقليد کنيم؟ من نگران آينده‏ام. همه قاريان مصري که الان صاحب سبکي شده‏اند، زماني مقلد بودند اما کم‏کم به جايي رسيدند که سبک جديدي داشته باشند. من هم زماني مقلد بودم. شايد 400 تلاوت مصطفي اسماعيل را تقليد کرده‏ باشم اما در نهايت به اين نتيجه رسيدم که بايد سبکي مختص به خودم داشته باشم.

    - چه زماني به اين نتيجه رسيديد؟

    از پنج سالگي به همراه برادر بزرگ‏ترم «حاج حميدآقا» با سبک مصطفي اسماعيل تلاوت مي‏کرديم تا اينکه در سن 12 سالگي، رتبه نخست مسابقات بين‏المللي عربستان را به دست آوردم. اين وضع تا 17 سالگي ادامه پيدا کرد. بعد تغييرات صوتي دوران بلوغ پيش آمد؛ براي همين چند سالي مجبور بودم با صداي جديد کنار بيايم. از اين مرحله که گذر کردم به اين فکر افتادم که سبک جديدي در تلاوت داشته باشم.